Doma

Feriha (3/160)

4.1.2018 od 22:25 do 23:20

Keď Feriha zbadá v hustom lejaku blížiť sa k Emirovmu autu dôverne známu siluetu, krvi by sa v nej nedorezal! Zúfalo sa snaží na sedadle spolujazdca zmenšiť sa, len aby ju jej brat Mehmet - pretože práve on je opravárom, ktorý dorazil z neďalekej autoopravovne - nebodaj nespoznal. Strach ju napokon prinúti vybehnúť z Emirovho auta nehľadiac na besniaci dážď a ponáhľať sa domov. Nanešťastie nevie, že tam ju už netrpezlivo čaká jej príšerne rozhnevaný otec R?za, ktorý už medzičasom vie, že ten mobil nemala od Cansu. To, že mu Feriha klamala do očí, ho tak ranilo a sklamalo, že po prvý raz v živote svojej dcére v hneve vylepil riadne zaucho!
Narušená dôvera medzi Ferihou a jej rodičmi všetkých zainteresovaných veľmi trápi. No z celej záležitosti sa nanešťastie ani Feriha, ani jej mama Zehra veľmi nepoučili. Namiesto toho, aby na klamstvá a výmysly raz a navždy zabudli... Zehra sa v snahe kryť Ferihu uchýli k ďalšej lži - presvedčí R?zu, že ten nešťastný telefón Feriha našla v lavici a vzala ho domov len preto, aby oň jej spolužiačka neprišla. Akoby nevedeli, že každé ďalšie klamstvo situáciu len zhorší - pretože každá lož skôr či neskôr vyjde najavo... A obzvlášť by sa nemalo klamať tým, na ktorých nám záleží najviac, pretože nám tie lži, nech už sme ich vyslovili z akéhokoľvek dôvodu, nemusia nikdy odpustiť...
Nech už Feriha očakávala za svoj prehrešok akýkoľvek trest, ten, ktorý jej napokon otec uštedrí, ju poriadne vykoľají - zakáže jej totiž chodiť do školy! Nahuckaný večne zlostným Mehmetom totiž práve školu považuje za to rozhodujúce zlomové zlo, ktoré z jeho poslušného dievčatka urobilo vzdorovitú klamárku! A tak dnes Feriha namiesto sedenia na prednáškach pomáha mame upratovať... No nielen pre ňu je dnešným deň hotovým peklom, podobne je na tom aj Emir, ktorý namiesto štúdia trávi čas v nemocnici s mladším bračekom Canom, ktorý mal pred troma dňami menšiu nehodu - temer sa utopil v bazéne. A rozhodne to nie je ani jeden z najkrajších dní v živote Ferihinej najlepšej kamarátky Cansu, ktorá zistí, že sa jej macocha Sanem plánuje v dohľadnom čase definitívne zbaviť - chce ju poslať do Ameriky! Cansu to tak rozľúti, že napíše list na rozlúčku, poje nejaké lieky a pokúsi sa o samovraždu! A nebyť Ferihy, ktorá ju zrejme zázrakom prozreteľnosti nájde, privolá záchranku a trpezlivo čaká pri jej nemocničnej posteli, kým sa preberie, zrejme by sa jej to podarilo.

Zdielať reláciu na Facebooku Späť na TV program
TOPlistTOPlist